How to PHONE REVIEW REVIEW Tech News

Google herkent nu liedjes door te neuriën of fluiten

Een liedje in je hoofd, maar je weet de songtekst niet en ook niet wie de artiest is? Vanaf nu kun je de melodie fluiten of neuriën, waarna Google z’n best doet om het juiste nummer te vinden. De functie werkt per direct en ook in het Nederlands.

Lees verder na de advertentie.

Google kan liedjes herkennen door neuriën of gefluit

Google nummer neurien

Het is een kwestie van de Google Assistent activeren met het commando: “He Google? Welk nummer is dit?”. Vervolgens moet je tien tot vijftien seconden fluiten of neuriën, waarna Google verschillende suggesties geeft. Klik op een van die suggesties voor meer informatie en om te checken of dat inderdaad het nummer is wat je bedoelde.

Op de Google Blog is meer informatie over de nieuwe functie te lezen. De techreus maakt een gestripte ‘vingerafdruk’ van het liedje. Zo wordt er geen rekening gehouden met de stem en intonatie daarvan en ook instrumenten spelen geen rol. Vervolgens wordt het gefluit of geneurie vergeleken met duizenden liedjes in de database.

In een korte test op de Android Planet-redactie werkte de functie verbazingwekkend goed. Nieuwe, maar ook oude muzieknummers werden na gefluit of geneurie goed voorgesteld.

Functie rolt direct uit in het Nederlands

Het via deze weg herkennen van muziek werkt direct in het Nederlands voor Android. Wel werkt de functie vooralsnog alleen op apparaten met een display, zoals smartphones of de Google Nest Hub. Google moet immers wel verschillende suggesties kunnen tonen.

Al met al worden apparaten slimmer en slimmer en ook het digitale hulpje Google Assistent wordt dat. Deze maand is het thema op Android Planet smart home. Lees bijvoorbeeld ook hoe je een Google Home-speakergroep aanmaakt of check onze Nest Audio-review. Dat is de nieuwste slimme speaker van het bedrijf met veel beter geluid dan zijn voorganger.

Lees meer over Google

Dit maandthema wordt gesponsord door tink. Tink heeft geen invloed op de inhoud van de artikelen die de redactie van Android Planet publiceert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *